De kippen…

 

… komen van M. Ruig en Zonen b.v. uit Oostzaan, een familiebedrijf, net als wij. Ruig bestaat al meer dan een eeuw en is op het gebied van gevogelte een leverancier van een specialistisch én ambachtelijk assortiment met een zeer hoog kwaliteitsniveau. Onze CHEFS kippen worden 3 x per week vers geleverd.

Wij zijn trots dat Ruig zich sinds 2017 KONINKLIJK mag noemen. Op 12 mei van dat jaar heeft Ruig, specialist in Wild en Gevogelte, het predicaat ‘Koninklijk’ ontvangen. Dit predicaat werd door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander persoonlijk toegekend! Een ontzettende eer dat de vierde en vijfde generatie dit predicaat in ontvangst mag nemen.

 

De CHEFS Kip
Deze kip is vitaler en sterker omdat deze Hollandse scharrelkip langzamer groeit. De kippen leven in een ruime stal, kunnen gemakkelijk het drinkwater en voer bereiken en worden minimaal op twee momenten per dag gecontroleerd. Het vlees van Chefs Kip is mager, fijn van structuur en delicaat van smaak.

De kippenzakken
Onze kippenzakken zijn speciaal gecoat zodat de kip minstens 2 uur warm blijft maar ook eenvoudig met zak en al in de oven of magnetron kan worden opgewarmd. Uitgebreide instructies staan op de zak.


 

De frites…

… komen van Frites uit Zuyd. Frites uit Zuyd maakt ambachtelijke frites van de beste aardappels.

Lokaal zijn dat aardappels uit Zwanenburg en in het seizoen ook aardappels uit de buurt van Napels in Italië. Handmatig sorteren bij het rooien
om blauwe plekken te voorkomen en opslag in houten kisten waarborgen de kwaliteit.

De frites van Frites uit Zuyd, worden op traditionele wijze voorgebakken, teruggekoeld en dezelfde dag vers uitgeleverd.
Wij bakken ze dan af bij ons in de winkel. De frites worden nooit ingevroren en zijn puur natuur.

Samen met de speciale melange van friteszout zorgen we voor de ultieme fritesbeleving. Lees meer over Frites uit Zuyd

Voor de Takeaway verpakken wij de frites in speciaal hiervoor geperforeerde zakken.

 


De sauzen & kruiden…

… zijn met de grootst mogelijke zorg door Chefs samengesteld door o.a. het ontwikkelen van eigen recepturen zoals de ketchup en de Piri Piri kruiden. Deze mooie, warme mix van maar liefst 12 kruiden is inmiddels een hit onder de vaste klanten. Ook onze mayonaise is niet meer weg te denken en alle marinades zoals die van de Marokkaanse kippendijen en de salsa di pomodoro worden hier in huis ontwikkeld en gemaakt.

Op dit moment zijn de Chefs bezig met het ontwikkelen van een eigen aioli en een salsa brava met pimenton de la Vera en dan de pikante variant!

GROOTHANDEL

Onze mayonaise leveren we nu ook aan de groothandel in emmers van 10 liter en de ketchup is flessen van 2 liter. Dit hebben we samen met www.NaturalSpices.eu uit Mijdrecht ontwikkeld en is een groot succes aan het worden.

Voor meer informatie en prijzen, belt u ons gerust!

De olie…

… komt van Frites uit Zuyd. Dit is een 100% plantaardige olie. Deze olie bevat een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en bevat geen sojaolie en geen pinda olie. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur en/of kleurstoffen.

De olie van Frites uit Zuyd zorgt voor de meest krokante en knapperige frites, is qua geur en smaak neutraal. De smaak van de aardappel is daardoor optimaal.