De kippen…

 

… komen van M. Ruig en Zonen b.v. uit Oostzaan, een familiebedrijf, net als wij. Ruig bestaat al meer dan een eeuw en is op het gebied van gevogelte een leverancier van een specialistisch én ambachtelijk assortiment met een zeer hoog kwaliteitsniveau. Onze CHEFS kippen worden 3 x per week vers geleverd.

Wij zijn trots dat Ruig zich sinds 2017 KONINKLIJK mag noemen. Op 12 mei van dat jaar heeft Ruig, specialist in Wild en Gevogelte, het predicaat ‘Koninklijk’ ontvangen. Dit predicaat werd door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander persoonlijk toegekend! Een ontzettende eer dat de vierde en vijfde generatie dit predicaat in ontvangst mag nemen.

 

De CHEFS Kip
Deze kip is vitaler en sterker omdat deze Hollandse scharrelkip langzamer groeit. De kippen leven in een ruime stal, kunnen gemakkelijk het drinkwater en voer bereiken en worden minimaal op twee momenten per dag gecontroleerd. Het vlees van Chefs Kip is mager, fijn van structuur en delicaat van smaak.

De kippenzakken
Onze kippenzakken zijn speciaal gecoat zodat de kip minstens 2 uur warm blijft maar ook eenvoudig met zak en al in de oven of magnetron kan worden opgewarmd. Uitgebreide instructies staan op de zak.


 

De frites…

… zijn van FrietHoes. Bij Friethoes houden we van friet. Van écht verse en ambachtelijke friet welteverstaan. Van friet zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen. Eerlijke friet dus. Dat vinden wij het lekkerst.

Wij houden zoveel van friet dat we vinden dat iedereen het recht heeft om daar overal van te kunnen genieten. In horecagelegenheden, op evenementen én in onze winkel in Haarlem. Naast friet houden wij ook van de natuur. Daarom is FrietHoes zo duurzaam als maar kan. Bij de productie en bereiding van de producten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse en eerlijke grondstoffen. Zo krijg jij de allerlekkerste friet!

Hartstikke mooi, maar het moet er natuurlijk ook top uitzien. Het FrietHoes-logo werd gemaakt door striptekenaar en ontwerper Joost Swarte. Alles wat je van hout ziet in de winkel én bij onze foodtrucks wordt gemaakt door houtkunstenaar Jan Heijer. Ja, het oog wil tenslotte ook wat!

Zo klopt het plaatje helemaal. Dat vinden we mooi. En lekker.

EN…

Wij streven dan ook naar een zero waste beleid. Daarvoor lopen een aantal bijzondere projecten, zoals Schillenbier, een Friet Vodka, De Balletjes van FrietHoes en groengas dat gemaakt en gebruikt wordt door Meerlanden. We denken ook na over verpakkingsmaterialen. Zo bestaan de zakken voor de voorgebakken friet uit bio-based materialen, serveren we de friet in onze foodtrucks en winkel in bio-afbreekbare puntzakken en gebruiken we bio-afbreekbare schoonmaakmiddelen. We hebben zelfs een samenwerking met biologische kledingproducent KUYICHI!

Voor de Takeaway verpakken wij de frites in speciaal hiervoor geperforeerde zakken.

 


De sauzen & kruiden… een familie traditie

… zijn met de grootst mogelijke zorg door Chefs samengesteld door o.a. het ontwikkelen van eigen recepturen zoals de ketchup en de Piri Piri kruiden. Deze mooie, warme mix van maar liefst 12 kruiden is inmiddels een hit onder de vaste klanten. Ook onze mayonaise is niet meer weg te denken uit ons assortiment.  Net als de marinade voor de Marokkaanse kippendijen en een salsa al pomodoro con peperoni e peperoncino worden allemaal hier in huis bedacht en gemaakt.

Van Mayonaise naar Mayo…. THE MAYO SISTERS

Zo is in 2016 het idee ontstaan om onze mayonaise in een consumentenverpakking te maken. Eind 2018 hebben wij bewust de stap gemaakt van mayonaise naar Mayo. Een Mayo voor iedereen; want alle grote merken zitten namelijk boordevol ingrediënten die er volgens ons niet in horen. En dus niet voor iedereen is. Daarom is onze Mayo zonder dierlijke producten – 100% plantaardig, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, GMO free en zonder kleur en smaakstoffen. Maar wel met de smaak en textuur van een echte Franse mayonaise, romig en met een zuurtje. En dat is wat onze Mayo zo bijzonder maakt.

 

WINKEL, B2B EN GROOTHANDEL

Onze mayo van The Mayo Sisters is te koop in onze winkel en we leveren intussen ook aan restaurants, delicatesse zaken, friteries en op het strand in handige spuitflesjes van 430ml. Voor meer informatie en prijzen, belt u ons gerust! We komen langs om u te laten proeven. Binnenkort beschikken we ook over 10ltr emmers voor de horeca.

 

De olie…

…. Komt van Levo. De Grenada Gold olie van Levo is 100% plantaardig. Elke olie heeft onderscheidende eigenschappen, zo is Grenada Gold dé kwaliteitsfrituurolie die bij uitstek geschikt is voor het frituren van frites.